Over Stichting Promise
Stichting Promise biedt Bijbelse kennis over alternatieve geneeswijzen, Bijbelse ethiek, geloofsverdediging, geestelijke stromingen en pastoraat.Missie
Stichting Promise is een stichting die het verlangen heeft om God te dienen door Zijn kinderen toe te rusten met wat in onze tijd hard nodig is. Wij richten ons daarbij op verdiepende artikelen op het gebied van alternatieve therapieƫn & geneeswijzen, ethiek, pastoraat, geestelijke stromingen en geloofsverdediging.
Onze missie bestaat uit het toetsen en onderzoeken van allerlei maatschappelijke stromingen en denkwijzen aan het Woord van God, de Bijbel. Daartoe schrijven we zelf artikelen, maar nodigen we ook anderen uit om te schrijven. Schrijvers blijven zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun artikelen.
Stichting Promise is op 4 juli 1984 in Oudewater opgericht door Gerard Feller (1950), voormalig fysiotherapeut en Marinus Blankenburg (1960), voormalig onderwijzer. Sinds (1996) is W.J.A. Pijnacker Hordijk (1956) betrokken als schrijver en als bestuurslid. Piet Guijt (1943) is sinds 2000 auteur en medebestuurslid. Sinds 2025 is (Bureau) Jairo betrokken bij de website en is Jairo bestuursvoorzitter. Alle genoemde personen zijn belijdend en ‘praktiserend’ christen.

Geschiedenis
Stichting Promise heeft een rijke historie. In de beginjaren werden er conferenties belegd over over de Heelheid in Christus. Vanaf het begin in 1984 werd er een magazine gemaakt en verspreid met daarin interessante en boeiende achtergrondartikelen over alternatieve therapieĆ«n & geneeswijzen, ethiek, pastoraat, geestelijke stromingen en geloofsverdediging. Eind 2021 verscheen het laatste papieren magazine vanwege de oplopende kosten voor het drukken en verzenden 1 Promisebladen van 2004 – 2021 zijn digitaal te downloaden via de website complementaire-gezondheid.nl/ . De focus werd verlegd om de verdiepende artikelen online beschikbaar te maken voor het grote publiek. We publiceren artikelen die we schrijven volgens het promise-manifest.
Altijd blijft het toetsen aan de toetssteen, de Bijbel, belangrijk en onmisbaar. Toch noemen veel mensen zich christen die doen aan yoga, zich āzenā voelen of zich onderbewust inlaten met de duivel. Daarom is de missie van de stichting vandaag de dag nog steeds actueel om te blijven toetsen, dicht bij God en Zijn Woord te blijven.
Help je mee?
De stichting is afhankelijk van giften van websitebezoekers, die een artikel waarderen. Daardoor kunnen we de website online houden. Een (kleine) bijdrage van een paar euro helpt onze missie om de artikelen toegankelijk te houden en om de website in de lucht te houden.